måndag 13 februari 2012

Bakning

I morgon är det alla hjärtans dag, (vilket jag inte ser fram emot) Men min lillebror fyller även år då, (vilket gör inte dagen helt åt skogen) så därför springer jag runt i nattlinne och i mitt älskade "Swedish tart" förkläde (som jag har fått av kära Hanna ifrån australien,) för att baka en kladdkaka tills i möra.
Receptet fick jag av Krillan men provade att göra den på ett lite annorlunda sätt men ni ska få både original receptet och hur jag gjorde. 

Orginal:
Klassisk Kladdkaka.  150 grader i 25 min
75g smält smör/margarin
3 dl socker
2 st ägg
2 dl mjöl
2-3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Rör ihop smeten med en slev i en bunke och häll sedan i en rund platt form, fördela fint.
Tryck i After Eight 4-8 st i hela formen och täck dem med smet (mer för mer smak)
Man kan även ha apelsin juice, rom eller nötter också.


Hur jag gjorde: 150 grader i ca 25-35 min

75g smält smör/margarin
2 dl strösocker
1 dl mörk muscovadosocker
2 st ägg
2 dl mjöl
2-3 msk kakao
1 tsk frystorkat kaffe (stötts i en mortel)
0.5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt


Rör ihop smeten med en slev i en bunke och häll sedan i en platt hjärt form, fördela fint.
Tryckte i After Eight i hela formen och täck dem med smet (mer för mer smak)



hoppas det smakar ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera om ni törs.. mohahahaaa ;)