Sitter just nu å ser på när den ena katten har spasmer och flyger omkring i rummet för att leka, snart blir det väll klor i fötterna har jag en känsla av.
I varje fall så fick jag höra av mamma om det var i går eller i dag att farfar får flytta hem till jarse, ÄNTLIGEN!
Så nu ska vi titta runt lite på blocket efter lite saker till hans nya hem.
Eftersom det inte har hänt så mycket dessa 2 dagar och orkar inte skriva om helgen så skriver jag ner ett recept som jag har provat att göra ett par gånger och det är ett riktigt gott recept.
Philadelfia tårta med Daim.
Till den här tårtan behövs 3 bunkar.
3 dl vispgrädde
2 tsk vailjsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
125 g philadelphiaost
3 äggvitor
1 tsk strösocker
2 st dubbeldaim
10 st digestivekex
50 g smält smör
1 L jordgubbar (eller andra bär)
Smörj en (helst) löstagbar form med matfett.
Krossa digestivekexenoch blanda det med det smälta smöret och tryck ut massan till en botten i formen. (själv så brukar jag skippa smöret och bara strö över den krossade digestiven på tårtan före serveringen, mycket godare så)
Vispa i bunke 1 vispgrädde och vailjsocker.
Vispa i bunke 2 äggulor och strösocker pösigt. Tillsätt florsockret och rör ytterligare. Blanda till sist i phiadelphiaosten.
Vispa i bunke 3 äggvitorna och strösockret till hårt skum.
Rör samman bunke 1 och 3 i bunke 2.
Hacka daimen (ett tipps är att daimen får ligga i frysen en stund före).
Rör ner daimen i smeten och låt stå i frysen minst 8 timmar.
Innan servering:
dekorera tårtan med jordgubbarna, ta av formkanten och låt stå i rumstemperatur i ca 10 min innan servering.
Mhm, lät ju toppengott! =)
SvaraRadera